Notícia

‘Catalonia Sound’, el primer cicle musical virtual pels catalans al món

Source: https://exterior.cat/noticies/catalonia-sounds-el-primer-cicle-musical-virtual-pels-catalans-al-mon/

[text in Catalan]

 

CatalansUK, el Casal Català de Londres posa en marxa el ‘Catalonia Sounds’, el primer cicle musical virtual pels catalans al món a causa de la Covid-19. Així, des del perfil d’Instagram de CatalansUK s’oferiran un seguit de concerts tots els dijous fins que finalitzi la pandèmia.

“És una nova iniciativa, totalment experimental que ens permet donar continuïtat a la nostra activitat”, assegura Júlia Strubell, membre de la junta directiva de Catalans UK. Les sessions musicals seran d’una durada de 30 minuts, a partir de les 19.15 hores (hora britànica).

Des de Londres, Strubell subratlla que “ara més que mai és el moment de donar suport als músics catalans. Per això, aquests concerts seran remunerats perquè cal prendre consciència de la tasca que fan pel bé de la cultura”.

TRES ACTUACIONS CONFIRMADES

Aquest dijous 23 d’abril, coincidint amb la festa de Sant Jordi, Clàudia Cabero estrenarà el ‘Catalonia Sounds’. La cantautora barcelonina interpretarà cançons del seu darrer treball ‘Aorta’ (2019), el segon després de ‘Melic’ (2018). Cabero ha guanyat dos premis: Sons de la Mediterrània i el XII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada.

La segona proposta és prevista el 30 d’abril amenitzada per la veu incisadora de la menorquina Anna Ferrer Coll, qui oferirà el seu repertori integrat en els seus dos àlbums: ‘Tel·luria’ i ‘Krönia’, a través dels quals projecta la seva essència folklòrica cap a un univers sonor únic.

El 7 de maig és prevista l’actuació de la barcelonina Magalí Sare, integrant del Quartet Mèlt. Ha format duet amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, adjudicant-se els premis de jazz al concurs estatal de Juventudes Musicales de España (2018) i el primer premi del concurs Suns Europe de música en llengües minoritàries (2019).

WhatsAppEmailTwitterFacebook