Notícia

Catalan Election on 21st December 2017

[text in Catalan]

Benvolguts,
 
Com ja deveu saber, el proper dijous 21 de desembre de 2017 hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. Si sou catalans que residiu habitualment a l’exterior i esteu inscrits al CERA (Cens d’Electors Residents Absents), podeu exercir el vostre dret de vot en aquesta convocatòria.  
 
En el cas del vot exterior, i segons la normativa vigent, si esteu registrat al CERA heu de sol·licitar el vot (el conegut com a “voto rogado”) abans del 22 de novembre. Així, doncs, a continuació us facilitem informació relativa als diferents procediments i modalitats de vot, per si desitgeu exercir aquest dret.
 
Trobareu  informació general sobre el vot a l’exterior a l’enllaç següent: http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/catalans-i-catalanes-exterior/informacio-electoral/

I també en aquest document preparat per la FIEC.

Així mateix, us fem saber que el Ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació ha elaborat un document de preguntes més freqüents, així com una infografia, que expliquen de manera resumida els procediments per exercir el dret al vot des de l’exterior:
http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/SalaDePrensa/ElMinisterioInforma/Documents/2017_OCTUBRE_PREGUNTAS%20ELECCIONES%20CAT_version%20cat.pdf
 http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/SalaDePrensa/Multimedia/Documents/2017_OCTUBRE_INFOGRAFIA%20ELECCIONES%20CAT%20version%20cat.pdf 

El Calendari és el següent:

- Del 3 al 10 de novembre Consulta del Cens Electoral que s’exposarà a Ambaixades i consolats
- Del 3 al 10 de novembre Reclamacions per inclusió / exclusió al cens electoral
- Del 3 al 13 de novembre Resolució de les reclamacions per inclusió / exclusió al cens electoral
- El 14 de novembre Exposició de la resolució de les reclamacions als consolats
- Del 28 d’octubre al 22 de novembre Sol·licitud prèvia del vot per correu (‘voto rogado’)
- Del 25 de novembre a l’1 de desembre (o del 2 al 9 de desembre si hi ha recursos d’impugnació contra llistes) Tramesa de la documentació pel vot per correu des de les Delegacions Provincials de l'Oficina el Cens Electoral als electors que ho hagin sol·licitat.
- Del 25 de novembre al 17 de desembre Termini per a enviar el vot per correu al consolat o Ambaixada
- Del 17 al 19 de desembre (ambdós inclosos) Dipòsit del vot en urna a consolats o ambaixades
 
Per qualsevol dubte respecte aquestes eleccions, podeu enviar-nos un correu electrònic a info@catalansuk.com, o també contactar amb: eleccions@gencat.cat. Per conèixer més detalls del procés i plantejar dubtes concrets també us podeu adreçar a l’ambaixada o oficina consular més propera.
 
Salutacions cordials,

Equip CatalansUK