Living in the UK

Acabes d’arribar al Regne Unit i et sents una mica desorientat?

T’agradaria rebre bons consells per facilitar-te la integració al pais?

Amb l’objectiu de proporcionar orientació als catalans nouvinguts al Regne Unit, CatalansUK ofereix el programa d’acollida i integració cultural BENVINGUTS NOUVINGUTS, que es realitza aproximadament cada tres mesos.

Els tallers son gratuïts i es duen a terme dissabte al matí, amb una participació màxima de 15 persones per taller. 
Els temes que tractem inclouen:

  • El procés d’adaptació a una nova cultura. Estereotips i tècniques per afrontar el xoc cultural
  • Mirada al Regne Unit: referents culturals, estils de comunicació i vida social
  • Vida professional: pràctiques laborals, dinàmiques a les empreses, cultura corporativa, currículum i sol.licituds i entrevistes de feina.

A més a més, també proporcionem informació i suport a diari a tots aquells catalans que ho sol.liciten.

On puc informar-me abans de marxar?

L’assessorament previ és sempre aconsellable. A Catalunya existeixen programes i institucions que us poden proporcionar la informació pràctica necessària abans d’arribar al pais.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha creat la pàgina web MonCat un portal de suport integral a la emigració que pretén ajudar els ciutadans a facilitar la decisió que prenguin en cada moment (tornar, romandre o marxar). A continuació us facilitem el link per obtenir informació sobre el Regne Unit: http://moncat.gencat.cat/ca/regne-unit/informacio-general

Per altra banda, també us recomanem que entreu a la pàgina Viure al Regne Unit elaborada per la Delegació del Govern de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, on hi trobareu molt informació d’interès referent a la cerca d’allotjament, transport, estudis, tramits consular i recerca de feina.

A més a més, podeu obtenir assessorament a través de serveis municipal i organitzacions que treballen específicament la mobilitat juvenil (com els Centres Europa Jove o el CIDEJ).

Des dels Ajuntaments de Barcelona, Girona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Sabadell, per exemple, podeu participar a sessions informatives que s’organitzen de manera periòdica i són un excel·lent mitjà d’informació i preparació pel projecte migratori.


Institucions de la Generalitat de Catalunya a Londres: Comunitats de catalans al Regne Unit: Aprèn català a Londres: Altres enllaços d'interès: