Notícia

El Secretari d'Afers Exteriors i de la UE assisteix a la VIII Trobada Europea de Comunitats Catalanes de l’exterior

Trobada de Comunitats Catalanes a l'Exterior
Trobada de Comunitats Catalanes a l'Exterior

Les Trobades de Comunitats Catalanes de l'Exterior al continent europeu s’han convertit des de l’any 2000 en una cita annual quasibé indispensable per tal de facilitar l’intercanvi d’experiències, propostes de treball, informació d’utilitat i l’establiment de lligams i col.laboració entre totes aquelles persones i entitats que, arreu d’Europa, treballen per assegurar-se que els expatriats catalans tenen un punt de trobada, així com també per difondre la cultura catalana a l’exterior.

Després d’haver passat per ciutats com Marsella, Luxemburg, Brusel.les, Roma, Viena i Madrid, aquest any, 2016, CatalansUK vam ser l'entitat al càrrec d'acollir i organitzar la VIII Trobada de Comunitats Catalanes d'Europa, que es va celebrar del divendres 30 de setembre al diumenge 2 d’octubre i va comptar amb la més gran participació des de l'inici d'aquestes trobades.

Marina Falcó, Presidenta de CatalansUK, va obrir l’acte donant la benvinguda als participants i donant pas a les diferents sessions informatives i de treball, que van comptar amb una intervenció inaugural de la Consellera de Governació Meritxell Borràs, que va presentar el projecte de llei sobre vot electrònic pels catalans de l'exterior, i del Secretari d'Afers Exteriors, Jordi Solé, que va presentar les grans línies d'actuació del Govern en matèria de comunitats exteriors.

Després els participants van poder seguir sessions sobre vot exterior i registre de catalans de l'exterior, a càrrec de la FIEC, sobre sostenibilitat dels casals amb Dani Giménez i Xavier Urbaneja, sobre ensenyament del català amb l'Escola Catalana de Londres, els representants dels casals de Roma i Luxemburg, així com del Departament d'Ensenyament. També va haver-hi tallers sobre la maximització en l'ús de les xarxes socials amb Sergi Marzábal (Catalans al Món per Skype des de Dallas), xarxes professionals a l'exterior amb representats del Casal de Lausana-Ginebra i CatalansUK i Oscar Martí, Director d'ACCIO a Londres.

Finalment la Trobada es va tancar amb les sessions sobre l'acollida i suport dels nous emigrants amb explicacions de CatalansUK, que vam explicar el projecte Benvinguts Nouvinguts, d'Antoni Montserrat de la FIEC i de Josep Puig Boo, President del Casal de Buenos Aires, en connexió via Skype.

La Trobada també va tenir una part lúdica amb la ruta per Londres en una autobús antic de dues plantes i el concert del cantant Jordi Ninus.

Més informació aquí