Objectius

Catalans UK organitza trobades tant de caire formal com informal, és a dir, per a tots els gustos. Periòdicament ens reunim en tertúlies sopars a l´Hotel H10, on un expert convidat fa una disertació sobre un tema d´actualitat econòmica, social o política tant de l´àmbit català com internacional. Posteriorment, tothom qui ho desitja pot aportar els seus comentaris en el sopar-tertúlia.

Altres activitats que ens reuneixen són els debats que organitzen la London School of Economics o d´altres entitats culturals o academiques al Regne Unit.

Alguns dels convidats a aquests debats o tertúlies han estat figures de prestigi del món català, entre d'altres, Artur Mas, Xavier Trias, Salvador Cardús, Vicenç Villatoro, Antoni Vives, Joan Laporta, Alfred Bosch, Joan Herrera, Ferran Soriano,i el President Pujol, o més recentment, el conseller d´Economia Andreu Mas-Colell, o catalanofils de prestigi, com Paul Preston.

També hem fet nombroses activitats de caire més informal i d´oci, com la cantada d´Havaneres a Primrose Hill, la paella al Macondo, la coral en homenatge als Brigadistes Internacionals, els tasts de vins i caves, calçotada o trobada de pares i mares catalans.

Al 2008 Catalans UK va celebrar el primer aniversari amb la presència de l´Honorable Sr. Vicepresident de la Generalitat i altres personalitats catalanes.

La nostra voluntat és de respectar i celebrar el calendari català de celebracions,especialment els dies de Sant Jordi (23 d´abril), Sant Joan (24 de juny), Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre) i la castanyada (1 de novembre).

Catalans UK estimula i encoratja l´establiment de relacions d´amistat entre els seus membres i simpatitzants. Són habituals les trobades informals “down the pub” com a qualsevol grup d´amics per posar-se al dia i petar la xerrada. Catalans UK fomenta amb naturalitat els vincles d'amistat entre els qui hi col.laboren. Aquesta companyia crea un ambient distès i simpàtic. Catalunya per una estona no queda tant lluny.

Catalans UK cerca nous recursos i serveis pels seus membres tot anunciant notícies rellevants i que puguin beneficiar-los o proporcionant classes de català. Catalans UK no fa en cap cas funcions consulars o d´assistència. En aquest cas, cal adreçar-se a les Autoritats corresponents. De totes maneres, estem treballant per poder oferir un servei d´orientació als nouvinguts catalans, per tal de facilitar la seva integració a l´estil de vida i costums del Regne Unit. Us mantindrem informats.